Dakbedekking in Gouda

Er zijn veel verschillende soorten dakbedekking en niet iedere soort dakbedekking is geschikt voor elk dak. Bovendien is het leggen zelf een specialistische klus waar behoorlijk wat knowhow bij komt kijken. U doet er dus verstandig aan om de hulp in te roepen van een professional op dit gebied, wanneer u een nieuw dak gaat leggen. In de regio Gouda kunt u hiervoor een beroep doen op de dakdekker van 0900 Dakdekker. Deze kan u alles vertellen over de verschillende soorten dakbedekking en over wat er komt kijken bij het leggen van een nieuw dak. En nog belangrijker: onze dakdekker kan de klus op een professionele manier voor u uitvoeren, met het geschikte materiaal en tegen een goede prijs. Wij hebben alle mogelijke dakbedekking in huis en kunnen uw dak dan ook voor u aanleggen, geheel naar uw wensen.

0900 Dakdekker zorgt voor uw dakbedekking

Welke dakbedekking geschikt is voor uw dak, hangt af van een aantal factoren. Een van de belangrijkste factoren is of het een hellend of een plat dak betreft. Dakbedekking die geschikt is voor een plat dak, is niet altijd ook geschikt voor een hellend dak. En uiteraard ook andersom.

Dakpannen zijn de meest voorkomende dakbedekking voor huizen met hellende daken. Dakpannen zijn er in ontelbare kleuren en maten en worden gemaakt van verschillende materialen; zo zijn er betonnen, keramische of singles dakpannen. Welke dakpan voor u geschikt is, hangt af van uw huis en van uw wensen!

Ook shingles worden op hellende daken gebruikt. Shingles zijn stabiele glasvliesdragers met aan beide zijden een duurzame deklaag van bitumen en weersbestendige gekleurde granulaten aan de bovenzijde van de deklaag. Ze zijn licht, flexibel en makkelijk te versnijden op de gewenste afmeting.

Platte daken worden in veel gevallen gelegd met gemodificeerd bitumen. Dit materiaal laat zich makkelijk verwerken en kan daarom zelfs worden gebruikt voor complexe dakvormen. Ook is gemodificeerd bitumen UV-bestendig, wat leidt tot een veel langere levensduur dan een traditionele bitumen dakbedekking.

Een soort dakbedekking voor zowel hellende als platte daken is EPDM. EPDM is een synthetisch rubber dat zeer geschikt is voor waterafdichting op daken. Het heeft een levensduur van wel veertig jaar!

De dakdekkers van 0900 Dakdekker leggen in Gouda en omgeving alle soorten dakbedekking. Ook kunnen wij u uitvoerig informeren over welke soort dakbedekking past bij uw woning. Neemt u contact met ons op!